Погода

Талановита майстриня, талановитий педагог з Теофіполя Олена Іванівна Левицька вже понад 20 років працює в Теофіпольській дитячій художній школі. У 2002 році у школі внаслідок збільшення контингенту учнів було відкрито клас декоративно-прикладного мистецтва з викладанням художньої вишивки та моделювання одягу.

Викладачем класу стала Олена Іванівна. Разом з відкриттям класу був створений учнівський колектив «Театр моделей», який діє до цього часу.

За надзвичайну працьовитість, креативність у 2008 році її призначили директором школи. Заклад просто отримав друге дихання, адже всі свої знання, свій великий досвід вона вкладала у покращення навчально-виховного процесу, сповна віддавалася та віддається цій творчій роботі. Тож її люблять як педагога, як наставника, просто як маму, яка любить кожного учня, опікується їхніми успіхами. Діти ж діляться з нею своїми здобутками, планами, маленькими прикрощами та невдачами. Бо вона сприймає їх такими, якими вони є.

Але у Теофіполі Олену Іванівну знають не лише як талановитого керівника та мудру людину в дитячій художній школі. Багато учнів згадують її як хорошого вчителя трудового навчання в Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1. Вона вміла зацікавити та повести дітей у світ краси моделювання одягу, навчала вишивати, плести. Багато її учнів здобули та здобувають вищі освіти, пов’язані з трудовим вихованням та мистецтвом.

Не так просто – робити добрі справи, для цього потрібні почуття обов’язку і сила волі, а це дано не кожному. Лише людина високих цінностей і твердої волі змусить себе робити те, що треба, а не те, що хочеться. За такими принципами живе і працює Олена Іванівна.

Нещодавно ми побували в дитячій художній школі. Переступивши поріг, одразу відчули творчу ауру закладу. Якраз учні працювали над темою «Діти – проти війни». Це треба було бачити – якими вони були зосередженими, якими натхненними були їх обличчя, те, що вони малювали, було відображенням їх почуттів та думок.

Народилася наша героїня у селі Ільківці. Разом з чоловіком Віктором Антоновичем виростили двох синів Олександра та Віктора. І тепер бабуся радіє своїм онучатам.

Олена Іванівна знаходить час і для громадської роботи – бере активну участь в роботі ветеранської організації, є членом ради клубу за інтересами «Скарбниця».

Нещодавно Олена Іванівна святкувала свій ювілейний день народження. Щиросердно вітаємо її, бажаємо мати відмінне здоров’я, гарний настрій, хай щастя огортає її, нехай теплі зустрічі з рідними та друзями радують частіше, нехай любов у серці залишається невичерпною. Будьте завжди чарівною та чудовою, такою, як ви є.

Валентина Романович, Галина Панаріна,
за дорученням ради клубу за інтересами «Скарбниця»