Погода

Днями голова наглядової ради «Благодійного фонду Добра, Надії та Любові» Андрій Петринюк провів її засідання. Підбили підсумки роботи Гуманітарного штабу Теофіпольщини за перше півріччя. Завдяки підтримці жителями громади цього волонтерського центру на Донецький, Харківський, Херсонський та Запорізький напрямки відправлено 7 великовантажних фур по 23 тонни, постійно зібраними продуктами довантажуються буси Володимира Мосейка від ГО «Десантно-козацький рій» з Тернополя, які прямують до бойових підрозділів на схід та південь.

Напружено працюють волонтерські групи Галини Лепетун з Колок та Наталії Гонюк з Новоставець. Чи не щодня відправляють бійцям посилки Новою поштою – з продуктами довготривалого зберігання, медикаментами, речами першої необхідності, звітують про це на сторінці штабу у Вайбері.

– Відколи розпочалася акція штабу «Тисяча баночок тушонки для ЗСУ», – казала Наталія Гонюк, – і ми разом переробили на домашню тушонку четверо свиней, в кожну посилку кладемо тушонку, паштет, сало. Щоб наші хлопці посмакували, були ситими, мали силу виконувати бойові завдання. Оскільки на двоє великих свиней гроші зібрали люди в Шибені, розпочали надсилати посилки бійцям з цієї території, з Гаївки. Щоб це зробити, потрібні їх контакти, треба з’ясувати, де вони знаходяться, чи зможуть отримати посилки на Новій пошті. Ми вже відправили посилки Івану Ковбасюку, Олександру Ковбасюку, Євгену Шевчуку, Богдану Петлюку, Юрію Рафалюку, Володимиру Воронюку. Станом на середу, 14 серпня, всі вже отримали. Працюємо по Шибені, щоб зібрати таку інформацію. Звертаюся до батьків бійців з Шибени, телефонуйте на мій номер, 068 993 89 91, повідомляйте і ми відправимо посилки вашим хлопцям.

Обговорювали на засіданні і підтримку наметового табору «Подільсько-Волинська Січ-2024». Адже відокремлений підрозділ організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади на чолі з Володимиром Коберою, як один із засновників Благодійного фонду, взяв шефство над табором. Як і учасниці клубу за інтересами «Скарбниця». Треба визнати, що ветерани зробили дуже багато: облаштовували територію табору, пошили подушки, нав’язали килимків. А як працювали всі 5 змін табору, надавали допомогу картоплею, фруктами, зеленню, ще впродовж цих 45 днів готували для дітей домашню випічку. Активно долучалися до цього і волонтерські групи Наталії Гонюк та Галини Лепетун з Новоставець та Колок. Тобто, робили величезну роботу.

- Ми відвідали «Подільсько-Волинську Січ-2024» у неділю, 11 серпня, – розказував Володимир Кобера, – привезли картоплю від голови ФГ «Подільська нива+» Володимира Лопушанського. Дуже дякуємо, що Володимир Віталійович відгукнувся, знаємо, що постійно підтримує ЗСУ, нещодавно відправив цілу машину картоплі бійцям, і нам не відмовив. Ще ми привезли від подружжя Ольги та Ігоря Марценюків, від батьків-волонтерів Ольги Раїси та Степана Соловійчуків з Теофіполя морозиво на весь табір. От якби таких людей було більше!

Підсумував роботу і штабу, і фонду в цілому Андрій Петринюк:

– Що ж, зробили ми немало, але треба зробити ще більше. Бо війна триває, лінія фронту стала довшою, тож наші зусилля треба подвоїти. Я щиро дякую всім жителям громади, які беруть участь в наших акціях, які діляться тим, що мають. Тим, хто в чомусь сумнівається, щось вигадує, фантазує, злорадствує (щоб не сказати гірше) запрошую долучитися до нас. Приходьте до нас на базу штабу у ТОВ «Подільське», допомагайте вантажити фури та буси( а то нам треба кликати для цього бійців роти охорони), подивіться, що все зібране відправляється до наших бійців, і до місць їх постійної дислокації, і в зону бойових дій. А ще краще супроводжуйте вантажі до місць призначення. Ми ж продовжуємо працювати, оголошуємо збір овочів, фруктів та закруток з новою врожаю. Будемо збирати кошти на закупівлю свиней, щоб далі робити тушонки. І знову будемо всім цим завантажувати фури та буси, відправляти адресні посилки. Дуже хочемо, щоб нас було більше. Разом наближаємо перемогу!

Галина Тебенько