Погода

Ще рік тому, напевне, ніхто й не звернув увагу, що на початку грудня три дні підряд відзначаються свята, які дуже поєднані між собою. Бо 5 грудня – це Міжнародний день волонтера, 6 грудня – День Збройних Сил України, а 7 грудня – День місцевого самоврядування. Але у 2022 році все змінилося, змінилися всі ми. Бо і нашу долю випала страхітлива війна, тож об'єдналися ми в єдиному пориві, кожний вносить свій посильний внесок  у нашу велику перемогу: волонтери підтримують українських військових, завдяки їхній підтримці, завдяки підтримці наших західних партнерів, всього цивілізованого демократичного світу  Збройні Сили України героїчно відстоюють Незалежність країни, нашу свободу, вільне, заможне, щасливе майбутнє молодого покоління. Це щасливе майбутнє у великій мірі залежить і від місцевої влади, адже реформа децентралізації  надала громадам унікальні можливості розвитку селам,селищам та містам країни.  Саме розвитку, розквіту, а не занепаду.

Знаю, яка велика відповідальність – працювати у місцевій владі, бо критикувати завжди легше. Тому переконаний, що нам всім потрібно об'єднатися, разом працювати на перемогу. Я радий, що сільські та селищні голови, з якими я працював, беруть активну участь у волонтерському русі, залучають до роботи у нашому Гуманітарному штабі Теофіпольщини ветеранів та молодь. Добрі слова хочу сказати про колишніх сільських голів Анатолія Козака, Василя Гандовського, Миколу Тимощука, Миколу Снігура, Антоніну Гуменюк ( тепер старосту),  представника нашого штабу у Шибені Зою Нікітчук, голову ветеранської організації Теофіпольської територіальної громади Володимира Коберу та його надійного помічника Анатолія Стучинського. Разом ми зробили чимало добрих справ, постійно відправляємо вантажі з продуктами, ліками, іншими потрібними речами для наших бійців. Робимо це через потужний волонтерський центр Володимира Мосейка з Тернополя, назад привозимо гуманітарну допомогу для жителів нашої громади, переселенців. Тепер готуємо продуктові набори на передову  з овочів, крупів, є гостра потреба  в півлітрових та літрових баночках закруток. Хто хоче нам в цьому допомогти, звертайтеся до представників нашого штабу та в ТОВ «Подільське», 

Нещодавно від Володимира Мосейка привезли для хірургічного відділення Теофіпольської багатопрофільної лікарні медичне обладнання – ліки, шприци, крапельниці та інше. Я радий, що в лікарні відкрилося відділення гемодіалізу, адже під час моєї каденції на посаді голови районної ради я докладав багато зусиль для його відкриття. На ремонт приміщення сільські та селищні ради спрямували до 100 тисяч  гривень, за ці кошти був зроблений косметичний ремонт, встановлені одні двері та одне вікно. Тепер відділення відкрилося на першому поверсі, у колишньому пологовому відділенні, бо його вже нема. Хоч не запросили ні мене, ні колишніх сільських голів. Але менше з тим. А от зробити палату для породіль, наприклад, в хірургії, було б правильним, бо всяке може бути.

Та напередодні цих трьох свят хочу щиро привітати всіх волонтерів громади – за безкорисливість, за віру у нашу перемогу; наших мужніх  бійців-земляків – за стійкість, за волю до перемоги; ветеранів місцевого самоврядування та теперішніх працівників Теофіпольської селищної ради – за плідну працю задля блага громади, щоб простим людям жилося краще у кожному навіть маленькому селі, бо вони це заслужили. Тож разом йдемо до перемоги! Слава Збройним Силам України!

Андрій Петринюк, депутат Хмельницької районної ради, організатор Гуманітарного штабу Теофіпольщини