Погода

Указом Президента України 12 вересня 2008 року встановлено професійне свято – День рятівника, яке відзначається 17 вересня. Цього дня Християнська Церква вшановує Чудотворний образ пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, яка з давніх давен є покровителькою пожежників і рятувальників.

Захищати державу та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою, яку обирають тільки сміливі, сильні духом та самовіддані люди. Зустрічаючи професійне свято, кожен рятувальник із почуттям гордості відчуває свою особисту причетність до вирішення загальнодержавного вагомого питання – забезпечення надійного захисту населення.

Це свято об’єднує людей мужніх професій – пожежних, рятувальників, працівників аварійно-рятувальних формувань та служб, які несуть відповідальність за безпеку людей від надзвичайних ситуацій.

З початку року на території нашого нашої ОТГ виникло 39 пожеж, прямі збитки від яких склали близько 750 тис гривень. Поряд з цим працівниками нашого пожежно-рятувального підрозділу при ліквідації пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму понад  2 мільйони гривень. Надається допомога та деблокування потерпілих при ДТП.

В цей день за сумлінне виконання службових обов'язків  хочеться подякувати усім працівникам нашого підрозділу, а також працівникам місцевих пожежних команд та добровільних формувань.

Сердечними словами хочеться згадати ветеранів та пенсіонерів підрозділу – Володимира Клепацького, Віталія Лопушанського, Миколу Тимощука, Володимира Хацького, Ольгу Навроцьку,Миколу Іванькова, Олега Навроцького, Володимира Лавренюка, Віктора Мамиша та Віталія Гримака., які віддали багато років свого життя мужній і доблесній справі – рятуванню людей.

 Не зважаючи на відсутність належного фінансування, пожежно-рятувальна служба виконує покладені на неї завдання. Перш за все, хочеться подякувати за покращення матеріально-технічної бази нашого підрозділу керівництву громади, керівникам сільськогосподарських підприємств та підприємцям за надання допомоги в зміцненні матеріально-технічної бази підрозділу за розуміння та вирішення проблемних питань цивільного захисту.

Шановні колеги! Вітаємо вас з професійним святом – Днем рятівника. У цей святковий день зичимо всім міцного здоров'я, миру, добра, благополуччя і  злагоди вашим рідним і близьким, нехай ваша відданість, готовність захищати здоров'я та життя людей ніколи не вичерпуються й надихають вас на нові досягнення у такій благородній та гуманній справі.

 

 

Сергій Наумчук, начальник 36 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС у Хмельницькій області,

Дмитро Кадай, головний інспектор ВЗНС ХРУ ГУ ДСНС у Хмельницькій області