Погода

Олександр Янчук: «Наш фронт – енергетичний, який ми професійно тримаємо в режимі 24/7».

Напередодні Дня газовика, про роботу Теофіпольського підрозділу АТ «Хмельницькгаз», який працює під брендом РГК,   в умовах воєнного стану,  дізнавалися у його керівника  -  Олександра Янчука.

Війна змінила кожного з нас, але не змінила нашого ставлення до роботи: ми стали ще відповідальнішими, мужнішими та професійнішими. Адже, як підприємство критичної інфраструктури, цілодобово доставляємо природний газ тисячам споживачів, у заклади соціальної сфери, промислові об’єкти. Адже – це енергетична безпека як нашої громади, так і усієї газорозподільної системи Хмельниччини протяжністю близько 18 тис.км. Крім того, екстрена аварійна служба газу 104 безвідмовно виїжджає на виклики споживачів, аби локалізувати та попередити аварійні ситуації.

Невеликий колектив Теофіпольської дільниці кожен новий день починає з вдячності Збройним Силам України за можливість працювати, доставляти блакитне паливо та впевнено тримати енергетичний та економічний фронти. Адже  близько 100 газовиків «Хмельницькгазу»  нині на передовій захищають Україну від рашистської орди, шестеро з яких – наші теофіпольські колеги.

Тож ми працюємо ще старанніше та з більшою відповідальністю: за себе та за  колег-бійців, разом наближаючи Перемогу.

Попереду – один з найскладніших опалювальних періодів, тому ми активно здійснюємо першочергові заходи по модернізації об’єктів критичної інфраструктури. Причому, давно відмовились від радянських та російських технологій, працюємо за європейськими стандартами та технологіями. Наразі для безперебійної та бепечної доставки газу до наших споживачів замінено 2 зношених газорегуляторних пункти у селі Святець  на інноваційні  українських заводів РГК RGC Production, встановлені  сучасні засувки у Михиринцях,  Єлизавєтполі. Наразі споживачам  безкоштовно замінено понад 1 тис. лічильників на сучасні, згідно затверджених стандартів. Крім того, капітально відроментовано 5 станцій катодного захисту тощо. Щодень  наші газовики проходять десятки кілометрів та обстежують газопроводи на предмет небезпечних витоків газу, а аварійна служба газу 104 з початку року попередила 216 аварійних ситуацій. Це все наша щоденна, цілодобова та  невидима для людей  робота, результат якої – можливість безперебійно мати газ та не відчувати жодних перебоїв  з його доставкою.  

Зауважу, що наразі теофіпольці стали свідоміше ставитися до використання газу та заключили з нами більше 500 договорів на технічне обслуговування. Адже це – безпека кожного, про яку люди мають подбати самостійно, особливо перед початком зими.

 Ми стали ще більш клієнтоорієнтованішими, адже усі свої питання люди вирішують у 104 Клієнтському просторі, що у Теофіполі по вул. Небесної Сотні 2. Крім того, одразу на місці, можна отримати консультацію персонального менеджера, придбати котел, як газовий, так і твердопаливний,  колонку, сигналізатор, модем. А також звіритися, отримати необхідні довідки, замовити послугу з газифікаціі «під ключ», реконструкціі мереж тощо. Словом, все сконцентровано в одному місці, без біганини.

Однак нині вся наша діяльність – лише для якнайшвидшої Перемоги! Днями АТ «Хмельницькгаз» передав ЗСУ вантажний бус, постійно надає необхідні паливно-мастильні матеріали, а 23 спецавтомобілі компанії – з перших днів війни на передовій. Відправили потужну гуманітарну допомогу у Харків та Харківську область, Дергачівську ОТГ, у Суми. Окрім того, колектив газовиків тісно співпрацює з волонтерами та системно  відправляє вантажі з  амуніцією, продуктами харчування, Нещодавно для обласного військового госпіталю – газовики придбали дороговартісний енцефалограф, який вкрай був необхідний пораненим бійцям. Наразі формується замовлення для відправки партії буржуйок, виготовлених на заводах РГК, а також теплого одягу захисникам.

Водночас, хочу подякувати усім споживачам за розуміння, вчасну оплату рахунків з доставки газу, адже зараз це – вкрай важливо! Саме за ці кошти здійснюються інвестиції в зношені газопроводи, придбавається обладнання, працює аварійна 104 ін. Адже такий алгоритм встановлений державою, як і в інших галузях енергетики та надання послуг.

Попри усі труднощі, є колеги-газовики, яких хочеться відзначити по-особливому за особистий внесок у газову справу та назвати кращих: майстер Олександр Вісик, слюсар групи ГРП ШРП Ігор Ковальчук, слюсар Валерій Рак.

Тому лише разом  - до Перемоги кожен на своєму фронті. Слава Україні та нашим мужнім захисникам!