Погода

Трагічна звістка чорним птахом облетіла нашу Теофіпольську територіальну громаду: ще 16 березня під Черніговим під час бойових дій  від рук російських окупантів загинув наш земляк Сергій Васильович Яцух з Теофіполя. Аж 2 квітня, у суботу, громада провела його  в останню дорогу -  воїна-земляка, патріота України, мужнього оборонця рідної землі . Люди стояли на колінах та плакали, від жалю та болю, від люті та ненависті  – бо рашисти нищать кращих, сильних та мужніх воїнів, які за покликом серця, першими стали на захист Батьківщини.

У вічній скорботі і з незагойною раною в душі залишилися мати Галина Василівна, колишня медсестра Теофіпольської лікарні, батько Василь Леонідович Яцух, вчитель фізичного виховання та предмету «Захист Вітчизни» Теофіпольського НВК ЗОШ І ступеня-гімназія, учасник АТО, командир роти охорони 8 відділу Хмельницького територіального  центру комплектування та соціальної допомоги. Бо неможливо описати нестерпний біль страшної втрати єдиного сина, бо його молоде життя лише починалося…

Народився Сергій у селі Святець 6 серпня 1990 року, початкові класи закінчив у Святецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, з п'ятого класу продовжив своє навчання у Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія. Вчителі згадують, що був розумним, добре вчився, був хорошим другом, був гордістю гімназії. Вищу освіту отримав у Тернопільському національному економічному університеті, після закінчення став  працювати у Чернігівській митниці. Коли розпочалася повномасштабне вторгнення російських окупантів, добровільно пішов захищати Україну.

Панахиду за загиблим відправив благочинний Теофіпольського округу, митрофорний протоієрей отець Василь Крисак разом з іншими батюшками у храмі Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви. Поховали бійця із військовими почестями на кладовищі  у Теофіполі.

Як справжній син і патріот нашої держави, мужній та хоробрий воїн, Сергій Яцух віддав своє молоде життя (було б йому лише 32 роки) за Україну, за звільнення рідної землі від російських загарбників, за мирне майбутнє наступних поколінь. Життя кожного українського воїна – безцінне і ми вічно будемо пам'ятати тих, хто пожертвував ним заради волі та свободи України. Вічна слава Героям!

А.Джус