Погода

Об’єдналися


задля перемоги

23 березня, 28 день повномасштабного вторгнення російських військ на територію суверенної, незалежної України. Ворог продовжує обстрілювати Київ та його околиці, Чернігів, Суми, Харків, Миколаїв, Запоріжжя, Дніпро та території цих областей. Жорстокі бої тривають у Донецькій та Луганській областях, оборону тримає Маріуполь. Росія наносить ракетні удари по Одесі, центральних та західних областях. І хоч росіяни несуть значні втрати, і в техніці, і в особовому складі, вперто лізуть, як щурі. Та Україна переможе, бо ніхто не здолає народ, який постав проти кривавих загарбників, який хоче жити у вільній, європейській країні, який хоче сам обирати своє майбутнє.
Тож і Теофіпольщина продовжує вносити свою частку у перемогу, у підтримку Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони нашої громади та Хмельниччини. Задля перемоги об’єдналися жителі сіл та селищ нашого краю, і ветерани, і молодь, і освітяни, і медики, і працівники культосвітніх закладів, приватних підприємств, фермери, великі агропідприємства – всі, хто хоче перемогти страшного ворога. Напружено працюють старостати, плетуться маскувальні сітки, збираються продукти харчування, готується їжа для наших захисників.


Приємно, що у такий важкий час, коли практично по кілька разів на день лунають сигнали протиповітряної тривоги, 17 березня у нашій громаді побувала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. Передала 30 одностроїв роті місцевої територіальної оборони, відвідала Агенцію місцевого розвитку, де від благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч» передала 100 подушок, 100 рушників, 100 зубних щіток, 100 тюбиків зубної пасти, 50 шампунів. Побувала у Гальчинецькій та Базалійській ЗОШ І-ІІІ ступенів, які стали центрами волонтерського руху у цих громадах. Від благодійного фонду «Ми поруч» передала для приготування тушкованого м’яса та інших ситних страв по свинячій туші.
У Гальчинецькій школі Віолета Лабазюк побувала вперше, висловила своє захоплення, промовила слова подяки вчителям, які знайшли себе у час всенародного спротиву проти російської агресії, подякувала всім жителям громади, які долучилися до волонтерського руху.
- Нам це було дуже приємно чути, - каже директор закладу Лідія Бурлак, - ми продовжуємо працювати, проводити дистанційне навчання, а також плести маскувальні сітки, готувати страви для військових – голубці, вареники, капусту, моркву по-корейськи, консервувати тушковану свинину та курятину. Знаємо, що все потрапить у військові частини, бойові підрозділи. Адже волонтерська група «Захист. Теофіпольщина», діяльність якої у нас координують голова ФГ «Тріумф» Сергій Рудківський та Юлія Сусь працює дуже відповідально, вся продукція потрапляє туди, де її найбільше потребують наші захисники.
До речі, Лідія Кузьмівна прихистила у своєму домі 16 переселенців, це 12 зовсім незнайомих людей з Київщини та 4 з Харківщини.
Продовжує підтримувати Збройні Сили України депутат Хмельницької районної ради, комерційний директор ТОВ «Подільське» Андрій Петринюк. Так, днями виділив КАМАЗ, аби відвезти продукти, які зібрали жителі Теофіпольщини, до військових частин Хме-льниччини. А ще, гаряче вірячи у перемогу, має наміри організувати розбудову наметового табору Поді-льсько-Волинської Січі у лісовому масиві поблизу Лисогірки.
- Нещодавно, - каже, - ми з наказним гетьманом Тернопільського крайового коша Українського козацтва, відомим волонтером, генерал-хорунжим Володимиром Мосейком, головою відокремленого підрозділу ветеранів України Теофіпольської територіальної громади Володимиром Коберою, головою ГО «Щит та меч» Анатолієм Стучинським обговорили, що маємо зробити.

Найперше, у суботу, 26 березня, на території наметового табору проведемо суботник, треба тут прибрати, запрошуємо небайдужих. Далі треба зробити свердловину, аби була своя вода, облаштувати блокпост варти, волейбольний майданчик, сцену. А якби ж так сталося, як обіцяє Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев, що вирішить питання з підведенням сюди лінії електромережі, це було б пречудово.

Адже у нашій громаді є чимало дітей-переселенців зі Сходу країни. Ми обов’язково долучимо їх до козацького вишколу у Подільсько-Волинській Січі, аби здружити молодь зі Сходу та Заходу. Бо ми – єдина країна, і ніщо нас не може розділяти. Ми разом відбудуємо Україну, і ніхто ніколи більше не посміє на нас напасти.
Щиро віримо у перемогу! Все буде Україна!
Галина Тебенько