Погода

Ще раз про пересувні

відділення поштового зв’язку

Отож, як ми вже повідомляли, з 1 грудня на території Теофіпольської громади пересувні відділення поштового зв’язку розпочали обслуговувати населені пункти, де проживає менше ніж 1200 людей. А це аж 39 сіл, більших, менших – Воронівці, Немиринці, Ільківці, Колісець, Лисогірка, Мар’янівка, Дмитрівка, Кунча, Човгузів, Вовківці, Турівка, Червона Дубина, Лідихівка, Заруддя, Строки, Троянівка, Бережинці, Рідка, Поляхова, Романів, Кузьминці, Волиця, Волиця-Польова, Колки, Олійники, Ординці, Лютарівка, Борщівка, Василівка, Великий Лазучин, Малий Лазучин, Карабіївка, Котюржинці, Підліски, Караїна, Гаврилівка, Медисівка, Єлизаветпіль, Новоіванівка. У складі пересувних відділень залишилися працювати начальники відділень з Лисогірки та Лідихівки, залишилися листоноші у Поляховій, Олійниках та Вовківцях. Тож у цих селах ситуація практично не погіршилася, зміни формату надання поштових послуг люди не помітили.
Знову нагадаємо, що керівництво Хмельницької дирекції Укрпошти запевняло жителів Хмельниччини, що реформування має на меті покращення якості поштових послуг. Що ніщо не зміниться в гіршу сторону, навпаки, все буде дуже зручно, вчасно будуть виплачуватися пенсії, періодичні видання, посилки, перекази, буде проводитися передплата. Що в перші тижні грудня відділення будуть працювати по плаваючому графіку, він буде тестуватися, аби створити графік, який буде зручний для людей. Однак, якщо узагальнити , ніхто не міг передбачити, що все буде так складно, і для жителів сіл і для працівників пересувних відділень. Бо ж графіки у грудні порушувалися, пересувні відділення приїжджали з-запізненням, люди мерзли на холоді, листоноші не розвозили пенсій, газети скидали на купу, не доставляли передплатникам, при чому чогось їх не вистачало, передплату не проводили. Люди масово висловлювати незадоволення, вимагали повернути листонош. Казали, кому така реформа потрібна, в чому економія, навіщо так знущатися над людьми?


Треба визнати, що несолодко було і працівникам пересувних відділень. І вони замерзали, і коли працювали в приміщеннях колишніх стаціонарних відділень, які не опалюються, і коли авто пересувного відділення стояло на вулиці. Що вони фізично не можуть обслужити людей, коли відділення приїжджає в село один раз на тиждень. Ще ж не можуть вони знати, оскільки немісцеві, де проживають пенсіонери, передплатники. Зрозуміло, що на це потрібний час та терпіння. Та й якби ця реформа розпочалася не з 1 грудня, а весною, чи літом, неодмінно б було легше та простіше.
Отож, так було протягом грудня. Настав новий 2022 рік, настав січень, логічним було б сподіватися, що ситуація має покращитися, адже адміністрація Хмельницької дирекції Укрпошти обіцяла реагувати на кожне звернення, зробити все, щоб люди були задоволені. Ось що розповіла нам начальник Теофіпольського відділення поштового зв’язку Альона Середа:
- Вважаю, що все-таки це були тимчасові труднощі, адже становище ускладнювалося ще й тим, що у грудні у нас захворіло 12 працівників, вони перебували на лікарняному, а всі маршрути треба було обслужити. Але всі зауваження, всі звернення ми проаналізували, тому з 1 лютого повертаємо листонош у Кунчу-Дмитрівку, Човгузів-Вовківці, Волицю, Волице-Польову, Гаврилівку-Караїну. Переконана, що тут вже не буде ніяких проблем. Переглянемо і графік маршрутів, щоб було якнайкраще людям. Розуміємо, що через об’єктивні причини у грудні ми недопрацювали по передплаті, будемо це робити у січні. Звісно, всім треба налаштуватися на позитивний настрій, бо поштову реформу ніхто не відмінить.
От такі справи. Дуже хочеться вірити, що ситуація із запровадженням пересувних відділень поштового зв’язку покращиться, що поштові послуги дійсно стануть якіснішими, що легше буде працювати і поштовикам.
Галина Тебенько