Погода

Швидко летить час, і сьогодні, 2 листопада, наш дорогий, незабутній директор Шибенської школи, а для дружини Лариси Арсенівни, дітей Інни та Сергія зі своїми сім’ями – турботливий, надійний чоловік, батько, дідусь та прадідусь – Сергій Юхимович Савчук зустрічає 79-річчя з дня народження.

Свої високі літа зустрічає Сергій Юхимович з почуттям виконаного обов’язку: напевне, так було написано на його долі – все життя, а це 60 років педагогічного стажу, трудитися на освітянській ниві, з них 42 роки керувати педагогічним колективом, об’єднувати, згуртовувати вчителів, мати порозуміння з батьками, вболівати за своїх учнів. Як кажуть – тримати школу. Хоч це дуже непросто.

Та знаємо, що він завжди був щасливий тим, що саме так склалося його життя, а не якось по-іншому. Завжди зазначав, що поруч з ним працювали самовіддані, талановиті вчителі старшого покоління, в яких він вчився. Гордився тим, що поруч нього працювали його учні. І всі досягнення, традиції нашої школи – ніколи собі не привласнював, а наголошував, що це наші спільні здобутки.

Останні роки всією душею прагнув, щоб в Україні відбулися добрі зміни, щоб змінилося ставлення до українського села, до сільської школи. Щоб все-таки влада робила конкретні кроки на відродження села, а не просто цинічно його знищувала. Тож з болем сприймав закриття шкіл та дитячих садочків у громаді. Бо це все його життя. Бо саме з сільських шкіл вийшла талановита, працелюбна, цілеспрямована молодь, яка реалізувала себе у дорослому житті.

Не розділяв думку про необхідність конкурентного середовища в освітньому закладі. Бо всі діти різні, але для батьків – вони найкращі, тому всі вони мають почувати себе гідними людьми. Так прийнято в цивілізованому суспільстві, де вважається, що конкуренція підриває основи товариськості.

Дорогий наш наставнику! Щиро вітаємо вас з днем народження, зичимо доброго здоров’я, достатку, великого родинного щастя, спокою та миру на душі.З роси та води вам! Живіть ще довго-довго, радійте життю!

З великою повагою та любов’ю педагогічний колектив Шибенського ліцею