Надрукувати
Категорія: №24 від 16.06.2022 року
Перегляди: 531

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Тео­фі­польського відділу Волочиської ок­ружної прокуратури Теофіпольським районним судом Хмельницької області визнано винним  24-річного місцевого жителя у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

У лютому 2022 року молодик, перебуваючи в одному із розважальних закладів Теофіполя, почав демонструвати присутнім предмет, схожий на пістолет, внаслідок чого відвідувачами було викликано працівників поліції, які його вилучили.

В ході проведеного досудового розслідування встановлено, що вилучений в ході огляду пістолет зловмисник придбав ще у 2021 році та зберігав його без передбачених законом дозволів.

Відповідно до висновку судової експертизи зброї вилучений пістолет являвся короткоствольною гладкоствольною вогнепальною зброєю, самозарядним пістолетом калібру 9 мм, виготовленим шляхом перероблення саморобним способом сигнального пістолета.

Під час слідства підозрюваний визнав свою провину, активно сприяв під час проведення з ним відповідних слідчих дій, щиро розкаявся у вчиненому та виявив бажання укласти угоду із прокурором.

Із врахуванням усіх обставин справи вироком суду затверджено угоду, якою чоловіку призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

Роман Дідух, начальник Теофіпольського відділу
Волочиської окружної прокуратури