Надрукувати
Категорія: №21 від 25.05.2023 року
Перегляди: 125

На Теофіпольщині продовжується перехід релігійних громад з Української Православної Церкви до Православної церкви України. У суботу, 20 травня, таке рішення майже одноголосно прийняли парафіяни церкви Святої Параскеви у Гальчинцях.

Священник Микола Куницький на збори релігійної громади не з’явився.

А в неділю, 21 травня, у відбулися збори жителів селища цукрового заводу у Теофіполі щодо переходу храму Святого праведного Іоана Кронштатського у підпорядкування Православної церкви України.Тож, 21 травня 2023 року у Теофіпольському центрі культури та дозвілля відбулися загальні збори. Зала була набита битком. В обговоренні цього назрілого питання взяли участь Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев, президент групи компаній ТОВ «Україна-2001» Вадим Лейві, благочинний Теофіпольського округу Православної Церкви України протоієрей отець Василь Крисак. Говорили про те, що тепер, коли другий рік триває повномасштабна агресія російської федерації, підтримувати церкву, яка має зв’язок з російською православною церквою московського патріархату просто неможливо.

Проти розгляду зміни підпорядкування храму виступив благочинний отець Сергій Філик, разом зі своїми прихильниками під вигуки «ганьба!» покинув залу.

Учасники зборів практично одноголосно проголосували за перехід храму в підпорядкування Православної Церкви України. Члени парафіяльної ради в присутності поліцейських опечатали храм, поки документи будуть на переєстрації.

Отож, з кінця минулого року релігійні громади Лідихівки, Немиринець, Воронівець, Шибени, Гаївки, Гальчинець та селища цукрового заводу перейшли до ПЦУ.

А. Джус