Надрукувати
Категорія: №11 від 16.03.2023 року
Перегляди: 207

Коли в країні точаться дискусії про доцільність святкування 8 Березня – Міжнародного дня прав жінок та миру – ми, відокремлений підрозділ  організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади, вважаємо, що наші славні жінки-трудівниці, активістки громадського життя нашого краю, варті вшанування та щирої поваги. Тож напередодні  цього дня провели зворушливий захід «Жінка – мати, жінка – трудівниця, жінка – героїня».

Над сценарієм  заходу гарно попрацювала господиня клубу за інтересами людей поважного віку «Скарбниця»  при Теофіпольському центрі культури та дозвілля  Валентина Романович. Ведучі свята –очільник ветеранства громади Володимир Кобера та в.о. голови  ветеранської організації  сіл Заруддя та Лідихівка Володимир Яцюк  успішно справились з обов'язками  ведучих, свій досвід та натхнення їм додавала присутня на святі Галина Стаднік, методист центру культури та дозвілля.

Жінок вітали присутні чоловіки, свої вірші дарувала в.о. голови Новоставецької сільської ветеранської організації Світлана Кислюк. А ще  звучали чудові пісні про кохання, мир, очікувану Перемогу від  чоловічого тріо у складі  ведучих та керівника ветеранського хору Петра Головацького. Всі присутні на святі жінки отримали подарункові набори, які особисто вручив кожній представниці прекрасної статі Герой України Василь Петринюк. За активну життєву позицію, сприяння розвитку ветеранського та волонтерського руху Валентина Романович та представниця благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» Лариса Томчук отримали грамоти від Хмельницької обласної організації ветеранів України.

Також  жінки отримали близько 200 фотографій від майстрині-художниці Галини Дмитрук, на яких  була відображена їхня участь у чисельних заходах, що проводився ветеранським активом протягом чотирьох років існування клубу за інтересами «Скарбниця». Це насадження дерев, роботи по благоустрою  селища, участь у будівництві та розбудові наметового містечка  «Подільсько-Волинська Січ», велопробіги, заходах по вшануванню полеглих на полях битв за вільну та незалежну Україну, участь у волонтерському русі.

В черговий раз висловлюємо щирі слова подяки нашому  надійному помічникові , приватному підприємцю Олександру Яремчуку з Теофіполя, який надав нам приміщення свого кафе «Золота рибка» для проведення  свята вшанування жінок.

Анатолій Стучинський