Надрукувати
Категорія: №48 від 01.12.2022 року
Перегляди: 286

Десятий місяць триває повномасштабна агресія російської федерації проти України. Десятий місяць Збройні Сили України протистоять російським загарбникам. Героїзм та мужність українських військових вражає весь світ. З перших днів війни в нашій країні розгорнувся потужний волонтерський рух, українці згуртувалися, аби підтримати наших захисників.

5 грудня відзначаємо Міжнародний день волонтера, 6 грудня – День Збройних Сил України. Треба визнати, що  ці свята стали невіддільними одне від одного. Адже в тому, що підрозділи ЗСУ зупинили ворога та звільняють тимчасово окуповані українські території, є значна частка волонтерського руху. Бо нашим захисникам потрібне все – спорядження, ліки, їжа, засоби гігієни, тепла форма, термобілизна, взуття, автомобілі, повербанки, тепловізори, прилади нічного бачення, генератори, буржуйки. Все, що допоможе їм вижити та перемогти окупантів.

Жителі Теофіпольської територіальної громади також масово долучилися до підтримки Збройних Сил України. Сформувалися осередки волонтерського руху – старостати, КУ «Агенція місцевого розвитку», заклади освіти та культури, СТОВ «Волиця», група компаній ТОВ «Україна-2001», благодійний фонд Вадима Лейві «На благо України», ФГ «Тріумф», волонтерська група « Захист. Теофіпольщина», Гуманітарний штаб Теофіпольщини», ПП «Добрий хліб». На їх рахунку стільки добрих справ – не перелічити. Збирали продукти, готували страви, робили тушонки, плели маскувальні сітки, збирали кошти на закупівлю бронежилетів, іншого спорядження, тепловізорів, автомобілів, генераторів, доставляли все це нашим бійцям-землякам.

Наприкінці квітня ми писали, як спільними зусиллями були зібрані кошти на закупівлю автомобіля Мерседес-Віто для 25-річного бійця Володимира Бойка з Базалії. Як перевізник з Теофіполя Віктор Криворук з своїми синами Максимом та Іваном разом з батьками та дядьком бійця доправили цей автомобіль на схід.  Як завдяки волонтеру з Вінниці, уродженці Єлизаветполя Лілії Мельник та британському волонтеру вдалося безкоштовно отримати кращий автомобіль Ніссан, як завдяки ще багатьом небайдужим теофіпольцям (збирали кошти на пальне) доставили його у підрозділ, де служить Володимир.

Є у родині Бойків ще один боєць – Володимир Бойко-старший. Коли почалася війна, Володимир Сергійович став бійцем роти охорони 8 відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. З кінця вересня перебуває на передовій на півдні, визволяв Херсон, тепер у Запоріжжі.

Отож, українці згуртувалися, допомагають  рідним, близьким, знайомим і незнайомим.  Щира їм подяка за кожен крок, кожне слово, кожну добру справу Завдячуючи таким людям, зміцнюється бойовий дух наших побратимів, успішно виконуються бойові завдання.  Разом наближаємо перемогу! Слава Україні!

А.Джус

 

Підписи до фото: на колективному фото – перший ліворуч – Руслан Владимиренко, другий ліворуч – Володимир Бойко-старший. Друге фото – Володимир Бойко-молодший, третє фото – волонтер Віктор Криворук