Надрукувати
Категорія: №48 від 01.12.2022 року
Перегляди: 336

23 листопада, Європарламент визнав російську федерацію  державою-спонсором тероризму Цього ж дня росіядовела беззаперечну правдивість цього визначення.Знову здійснила масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Цецивільнаінфраструктура, яка забезпечуєелектро- та теплопостачання для мільйонівукраїнськихжінок, дітей та пенсіонерів. Ракетний обстрілпризвів до тимчасовогознеструмленнявсіхатомнихстанцій, більшостітеплових та гідроелектростанцій. Такожураженіоб‘єктиелектропередачі.Через зниженнячастоти в енергосистеміУкраїни на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацювававарійнийзахист, унаслідокчоговсіенергоблоки були автоматично відключені.

Унаслідокцьогобулознеструмленопереважнубільшістьспоживачівелектроенергії по всійкраїні. Відбувалисяаварійнівідключення.Відсутністьелектроенергії,звісно,впливала на наявність тепло- та водопостачання. З цього самого дня енергетикивжерозпочали працювати працюють і робити все можливе для якнайшвидшоговідновленняелектропостачання.Алемасштабиуражень були величезними, тож для цього знадобився час.

Як справилися з цією критичною стуацією на Теофіпольщині, адже у середу, 23 листопада, біля сьомої години вечора вся територія громади була повністю знеструмлена. Ранком 24 листопада директор Теофіпольського РЕМ Василь Борболюк повідомив нам, що район залишився без живлення, крім того, внаслідок складних погодних умов, обледеніння гілок, були пошкоджені місцеві електромережі. Тож бригади РЕМ ще з середи розпочали активно працювати. У Теофіполі світло з'явилося вже у четвер надвечір, поступово у наступні дні підключалися населені пункти громади. Звісно, до планових відключень електроенергії ми вже звикли, але коли чотири доби нема світла… Та все в порівнянні, бо комусь ще гірше - бійцям на фронті, людям з прифронтових зон, які вже місяцями живуть без світла, води та тепла.

Ось що розказав нам Василь Борболюк у понеділок,28 листопада, коли роботи з відновлення електропостачання вже завершувалися:

Дійсно, нашим енергетикам потрібно довіряти. І росії нас не вдасться залякати, бо не боїмося темряви, не боїмося холоду. А перемагаємо спільними зусиллями, кожен на своєму робочому  місці.

Галина Тебенько