Надрукувати
Категорія: №46 від 17.11.2022 року
Перегляди: 425

Безперервна селянська праця, як саме життя. Трудівники СТОВ «Волиця», як і всі аграрії нашої країни, зустрічають свято хліборобів – День працівника сільського господаства – в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти нашої незалежної, суверенної України. Та продовжують виконувати свій священний обов'язок  на землі – вносять свій значний внесок у забезпечення  продовольчої безпеки країни.

Сьогодні СТОВ «Волиця» - одне з кращих агропідприємств громади та області, де поряд з рослинництвом успішно розвивається і тваринництво.

Зараз на фермі працює 26 тваринників, які чітко знають свої обов'язки, працюють погодинно, мають вихідні дні. Тепер 5 дояркам (з них одна підмінна, всі мають 6 вихідних на місяць) та 7 операторам по догляду за тваринами(працюють вахтовим методом 4 дні, далі 2 дні вихідних, це колишні фуражири) не треба приходити на ферму на світанку. Робота на фермі для всіх працівників, крім нічної вахти, розпочинається об 8 годині, запроваджене дворазове доїння та прив'язне утримання. Ранкове доїння закінчується об 10.30 – 11 годин, далі – час відпочинку, на вечірнє доїння працівники приходять на 18 годину, воно триває до 21 години. Для того, щоб корови могли рухатися в теплу пору року, на фермі провдена реконструкція двох загонів з кормовими столами. Планується збільшення молочного стада, адже для осіменіння корів та телиць на фермі використовують сексовану сперму, тож у 93% народжуються телички. На фермі хороші умови безприв'язного  утримання нетелів та телиць предпарувального віку, телят та сухостійних корів.

Отож тваринники СТОВ «Волиця» невтомно трудяться, чесно та сумлінно роблять свою справу. Аби лиш настала перемога, закінчилася ця страхітлива війна, настав в Україні мир та спокій.

Галина Тебенько