Погода

Ось уже півроку Збройні Сили України протистоять навалі московських орків. Наші українські хлопці та дівчата  - справжні герої, попри всі труднощі захищають нас, захищають мирне майбутнє наших дітей та онуків від підступного ворога. Моя розповідь про нашого земляка, 25-річного Романа Сергійовича Сахнюка з Бережинець, онука моєї рідної сестри Галини.  З перших днів війни він перебуває на передовій, в самому пеклі. Звичайний сільський хлопець, навчався в Бережинецькій ЗОШ І-ІІ ступенів, закінчив Поляхівський НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів-колегіум. З малих літ тягнувся  до техніки, любив з татом ремонтувати побутову техніку, автомобіль чи трактор. Додому приходив весь вимурзаний, але радісний – татові допомагав. І не дивно, що здобув освіту інженера-механіка в Бережанському агротехнічному інституті. Далі прийшла йому повістка йти  в армію, пішов, не роздумуючи. Служив, набував військових знань, будував плани на майбутнє життя. Та клята війна обірвала усі мрії Романа.

Але палко вірить, що Україна переможе. Бо Україна вже перемогла, адже російська федерація сподівалася за три дні легко розтрощити нашу країну, та отримала могутній спротив Збройних Сил України, всього українського народу. Це є перемога, бо вже всі зрозуміли, що є країна, єдиний народ, є воля до захисту нашої свободи. Саме цього вони не очікували. Вони не очікували, що ми не населення, ми – народ. Ми різних національностей, сповідуємо різну релігію, але ми об'єдналися в одну потужну єдину силу. А ще з'ясувалося, що лише зустрівшись з війною, ми насправді зрозуміли, що таке солдат, воїн, захисник.

Удома на Романа чекають, хвилюються мама Алла, тато Сергій, молодший 16-річний братик Максимко, який в усьому його наслідує. А кохана дружина Павлінка зі сльозами на очах каже: «Якби ви знали, як я його чекаю, як рахую дні до нашої зустрічі». Щиро віримо, що він повернеться, ми його дочекаємося.

1 вересня  у Романа день народження, йому виповнюється лише 25 років. Вітаємо тебе, ти справжній чоловік, ми пишаємося, що в українській армії є такі бійці, як ти. Щастя тобі, здоров'я, миру та перемоги! Спасибі за те, що ти є, що Україна непереможна. Слава Україні! Героям Слава!

Тетяна Мартинюк, село Бережинці