Надрукувати
Категорія: №31 від 04.08.2022 року
Перегляди: 312

Звісно, що не могла наша «Скарбниця», клуб за інтересами Теофіпольського Центру культури та дозвілля,  не долучитися до відзначення Дня української Державності. Бо ми,  старше покоління, однозначно, вклали свою частку в розбудову нашої держави. Сумлінно трудилися, завжди мали активну громадянську позицію, щиро вірили, що настануть в Україні кращі часи, запанує на нашій землі мир та правда. Тож до цього свята активісти «Скарбниці» організували в Теофіполі, у парку відпочинку, виставку декоративно-прикладного мистецтва «Скарбниця шанує таланти». Прекрасно, що участь у ній взяли не лише люди поважного віку, а й середнього та молодь. Бо ж створили разом піднесену атмосферу свята, сповнену патріотизму, зворушливої любові до Вітчизни, до всього українського, до народного мистецтва.

На початку заходу до учасників та гостей звернулися заступник Теофіпольського селищного голови Валентина Бабак та голова відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади Володимир Кобера. Привітали з новим державним святом, зазначили, що історія української державності налічує понад тисячу років, з часів виникнення Київської Русі, запровадження християнства святим рівноапостольним князем Володимиром. І тепер наше спільне завдання – відстояти Незалежність України, перемогти, вигнати з української землі рашистських загарбників.

А виставка робіт митців Теофіпольщини просто вражала. Прекрасні власні роботи – вишивки, виконані різною технікою вишивання, - представила директор Теофіпольської дитячої художньої школи Олена Левицька. Свої оригінальні, неповторні роботи представили викладачі художньої школи: Галина Дмитрук (художні портрети), Наталія Година (ткацтво, роботи з соломки), Алла Андрощук (писанки, ляльки-мотанки), Жанна Максим'юк (вироби з бісеру ), а Тетяна Паранюк підготувала старовинні вишивки з бабусиної скрині.

 Всіх вразили роботи 85-річного теофіпольця, ветерана органів державної влади та місцевого самоврядування, художника-аматора з Теофіполя  Аркадія Медвідя, свою першу картину написав ветеран 62 роки тому. Майстриня з Теофіполя Марія Якобчук представила свої вироби – в'язання гачком, аплікація, Ігор Кузьмук з Кунчі – різьба по дереву, вчитель  трудового навчання Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Анатолій Шинкарук – різьба по дереву. Вчителька-пенсіонерка з  Новоставець Світлана Кислюк, вчителька Коров'єнської гімназії, незмінна ведуча усіх заходів «Скарбниці» Галина Стаднік зачарували всіх  вишивками бісером, а музичний керівник дитячого садочка «Зірочка», майстер гумористичного слова Галина Патлай – власноруч пошитими українськими іграшками.

А родина Сергія та Валентини Цибулі з Теофіполя представили на святі мед, бо ця трудяща сім'я вже давно займається бджільництвом, дуже кропіткою справою. Правда, господаря не було, бо дуже зайнятий, мед з різних медоносів представили Валентина, листоноша пересувного відділення поштового зв'язку, та їхня дочка Ніна. Бо ж і для того, щоб отримати мед, треба мати великий талант.

Впродовж цього справжнього свята талантів свою майстерність демонстрували народний аматорський жіночий  вокальний  ансамбль «Чарівниця» (керівник Варвара Миронова), солістки-вокалістки  Галина Присяжна та Дарія Дяченко, танцювальні колективи Теофіпольського Центру культури та дозвілля. Знову вразила глядачів  грою на скрипці  Дарія Дяченко.

Свої поезії прочитали учасники літературно-поетичної студії «Зорі над Полквою» Світлана Кислюк, Галина Фесун з Новоставець, керівник студії Віра Пухніченко.

Уже вкотре своїми запашними пиріжками, пухкими варениками пригощала Ніна Магдійчук. Ще ж ця добра господиня спекла та почастувала присутніх на святі короваєм з цьогорічного врожаю. Всі смакували юшкою, зварили її кухарі кафе «Золота рибка» приватного підприємця Олександра Яремчука.

Щиро дякуємо  всім учасникам свята, хто завітав на нього, а також Володимиру Бабаку за подарунки від міжнародного благодійного фонду «Теофіпольське серце». Особливо ми дякуємо учасникам нашого свята, чиї рідні служать у Збройних Силах України, боронять українську землю від лютого ворога.  В Аркадія Калениковича Медвідя на фронті  внук, в Світлани Михайлівни Кислюк – два сини, в Галини Василівни Фесун – син. Хай вбереже їх Бог та всіх, хто нас захищає. А чи треба у такий важкий час проводити масові заходи, збиратися, славити нашу неньку-Україну? Треба! Бо ми в себе вдома! Ми в Україні, на своїй землі, ми переможемо!

 

 

 

 

 

 

 

 

Анатолій Стучинський, господар «Скарбниці»