Надрукувати
Категорія: №28 від 14.07.2022 року
Перегляди: 317

Нещодавно Хмельницький обласний науково-методичний центр культури та мистецтва провів огляд-конкурс аматорських вокальних колективів «Наш Подільський, пісенний краю». Участь в ньому взяв народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Чарівниця» Теофіпольського Центру культури та дозвілля.

За підсумками конкурсу «Чарівниця» здобула друге місце у номінації «Академічна манера виконання».

Ось що розказує керівник ансамблю Варвара Миронова:

– Кожний конкурс – це випробування, це велика відповідальність, разом з тим – це велика насолода, бо наш колектив живе українською піснею, вона ж для нас – найкраща. Позаду вже десятки конкурсів, десятки нагород, вдячність та визнання, але кожний новий конкурс – як вперше. Ми дуже готувалися до нього, підготували а капела пісню «Не ламай любистку» та українську народну пісню «Біла криниця» з нашим прекрасним акомпаніатором Русланом Карасьовим. Саме за «Не ламай любистку» ми отримали почесне друге місце. Я дякую всім учасницям ансамблю – Юлії Павлік, Надії Постернак, Галині Присяжній, Галині Стаднік, Лідії Шевчук, Тетяні Якубівській, Вікторії Мельник. Бо пісню треба відчувати душею, вкладати в неї всю душу.

А ще Варвара Пилипівна, яка вболіває за «Чарівницю», як за своє дороге серцю творіння, закликає молодих дівчат та жінок поповнити склад ансамблю. Бо треба, вважає, передавати естафету молодим. Для цього треба просто мати голос та велике бажання співати.

Тож бажаємо «Чарівниці» нових успіхів, бажаємо і надалі плідно пропагувати українську пісню – наш безцінний духовний скарб. З піснею – Україна непереможна!

Галина Тебенько