Надрукувати
Категорія: №26 від 30.06.2022 року
Перегляди: 289

Допомагати людям, лікувати їх – надзвичайно благородна справа, а особливо у сьогоднішній час. Не кожен здатен витримати таке велике навантаження та відповідальність. Проте наша героїня витримує УСЕ, без перебільшень. І в хвилю пандемії, ГРВІ чи будь-якої іншої інфекції, фельдшерка Айна Вальчук завжди протягує руку допомоги жителям Човгузова та Вовковець.

– Це Людина з великої літери! Знаю її давно, поскільки це моя хороша однокласниця. Вона чуйна, відповідальна, професіонал своєї справи, для мене її думка має важливе значення. Крім того, вона має прекрасний характер, її завжди оптимістичний настрій і підтримка тільки допомагають одужати. Словом, я дуже рада, що Айна є в моєму житті, пишаюсь, що знаю її особисто, ціную, довіряю,поважаю і люблю цю дивовижну жінку, – відгукується про Айну Євгеніївну однокласниця Раїса Пархомець.
28 років свого життя жінка присвятила на благо сільської медицини.

– Люди звертаються завжди і у кожного на це свої причини. Часто виконую призначення лікаря, ставлю внутрішньовенні крапельниці, роблю перев’язки, лікую гіпертонічні кризи, зубні болі, кон’юнктивіт і тому подібне. Роботу свою люблю і обов’язки виконую сумлінно, – усміхаючись каже фельдшерка.
Айну Євгеніївну у селах, якими вона опікується неабияк цінують як фахівця. Відгукнутись про фельдшерку охочих було багато. Напевне, кожен місцевий житель чи жителька мають що сказати про цю досвідчену жінку.
– Це жінка –ангел. Вона як наш сімейний лікар! Так, так, саме так, не дивлячись, що у районній лікарні за кожним пацієнтом закріплений сімейний лікар, не хочу нікого образити, але вона одна може замінити їх усіх. А для нашої сім’ї, Айна і кума, і подруга і талановитий наставник. В будь-яку хвилину прийде на допомогу. Чи це до мене, чи до чоловіка, чи до дітей, чи до літньої матусі – вона тут як тут. А щодо моєї мами, вона вже декілька разів повертала її до життя, коли вже навіть в мене опускалися руки і зникала надія. Зараз в нашому світі мало таких людей, можна сказати одиниці. Приїде, вислухає, надасть необхідну допомогу, та ще словом так підбадьорить, мама каже – “Айна після тебе жити хочеться!”. Щиро дякую Богу за куму, подругу і просто хорошу людину. Завжди молимося за неї, адже саме Айна є живильним зарядом нашої сім’ї. І не тільки нашої, – розповідає Раїса Пастощук.
Чи в свято, чи в будній день Айна Євгеніївна завжди на зв’язку. До того ж, двері її будинку постійно відкриті, адже люди за її допомогою навіть приходять або ж приїжджають додому.
– Ця людина на своєму місці! Я не можу навіть уявити, щоб ми без неї робили. Чи то свято, чи то будень, чи то день, чи то ніч, вона завжди приходить на допомогу, до усіх, без винятку. А найголовніше, любить свою роботу, розуміється на ній і володіє неабияким даром людяності. Її щира посмішка підтримає і підбадьорить кожного. Навіть не вистачить усіх слів на землі, щоб подякувати, цій чудові людині, за її працю. Хай Бог завжди береже її, та її сім’ю, для нас, – каже Лариса Олексіюк, що проживає неподалік будинку Айни.
Усі односельці сердечно дякують Айні Євгеніївні за її тепле серце, професіоналізм та бажають, щоб добро, яке вона робить для них, поверталось їй сторицею.
– Айна Євгенівна – людина, яка щодня живе для інших. Яка допомагає всім, хто цього потребує. І при цьому сама щаслива від того, що змогла чимось бути корисною. Сама вона хороша, позитивна і як кажуть безболісно дає уколи. В її адресу лунають часто слова подяки. Фельдшер – це її покликання, – додає мешканка Човгузова Таня Костюк.
Божена Волинець, студентка факультету ту філології і журналістики, Тернопільського Національного Педагогічного Університету ім. В. Гнатюка.