Надрукувати
Категорія: №25 від 23.06.2022 року
Перегляди: 454

Правду ніде діти: дійсно, з 1 грудня минулого року впродовж двох місяців жителі села Човгузів відчули всі недоліки роботи пересувних відділень поштового зв’язку і зрозуміли, наскільки стало складно й незручно отримувати поштові послуги.

Проте ця неприєм­ність для човгузівчан тривала недовго, бо самі вони зуміли її вирішити.

– Відомо, що в нашій країні триває реформа Укрпошти, з 1 грудня 2021 року і на території Теофіпольської громади були запроваджені пересувні відділення. Тож два місяці жителів Човгузова, відповідно, обслуговувала не я, а мо­біль­на бригада. Людей вони не знали, не вкладалися у графік, виникли проблеми з доставкою періодичних видань. Такий формат обслуговування людям був не до вподоби. Були численні справедливі обурення , – розповідає листоноша Оксана Дрогоруб.

Сьогодні поштове відділення у селі працює два рази на тиждень – у вівторок і п’ятницю. Воно залишається пересувним, але тепер листоноша Оксана Дрогоруб, окрім сіл Вовківці та Антонівка, знову обслуговує мешканців Човгузів. Проблему, яка постала перед людьми, почули і розв’язали.

– Напевне поштові бригади не могли тоді впоратись, бо село у нас велике. Але люди вважають, що послуги, звісно ж, мають бути для них доступні, а не навпаки — створювати їм труднощі. Тож після їхніх скарг до Хмельницької дирекції Укрпошти, мене повернули знову листоношею на село , – каже Оксана.

Наразі люди усім задоволені.

– Мені зовсім не подобалось, коли в нас забрали листоношу і працювало пересувне відді­лення. Часто газети, які я виписувала, приносили не мені, а в іншу хату. Пос­тійно була плутанина, бо дівчина, яка нас обслуговувала, не знала людей, нашої місцевості. Зараз з листоношею Оксаною, звісно ж, краще! Все доставляється вчасно. Нехай так і надалі залишається!, – ділиться жителька Човгузова Наталія Бойчук.

За словами Оксани, мешканці сіл, які вона обслуговує виписують багато періодики, особливо полюбляють читати газету «Життя Теофіпольщини».

– Оксана у нас молодець! Вона дуже добра, щира і людяна. З гарним настроєм, кожного обслужить, як годиться! Розносить посилки, роздає пенсії, субсидії, навіть приймає кошти за комунальні платежі на дому, не потрібно нікуди людям йти, – розповідає жителька села Вовківці Віра Парфенюк.

За робочий день пані Оксані доводиться проїхати велосипедом близько 30-ти кілометрів, щоби завітати, бодай, не у кожну хатину й провести усі традиційні поштові операції.

– Раніше було дві листоноші, зараз я одна. Дуже багато роботи, писанини, трішки важко, але справляюся. Все заради того, щоб у жителів нашого села не виникало незручностей!, – наостанок додає Оксана.

Божена Волинець, студентка факультету філології та журналістики Терно­пільського Національного Педагогічного Університету ім. В.Гнатюка