Надрукувати
Категорія: №19 від 12.05.2022 року
Перегляди: 339

Нема нічого страшнішого за війну. Бо це смерть, каліцтво, руйнування. Це жах, страхіття, насилля, біль, втрата рідних людей, поламані долі. Нам, жителям мирної території, важко уявити, як це: коли ворог розбив твою хату, коли він обстрілює твоє село чи місто, скидає бомби, коли немає води та їжі, коли треба покинути все нажите і просто рятуватися втечею. Їхати в невідомість. Де зупинитися? Як вижити?

Понад 5 мільйонів українців переїхали в європейські країни, понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами, тобто переселенцями. Людей з Київської, Луганської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської областей прихистила Західна Україна, в тому числі Хмельниччина. Хтось поселився в родичів, хтось поруч в порожніх оселях, когось розмістили в школах, дитячих садках, спортивних закладах, санаторіях.  Та всім  потрібна їжа, одяг, ліки. Потрібна підтримка, задоволення елементарних потреб. Підтримують переселенців, вирішують їх побутові та матеріальні потреби КУ «Центр соціальної допомоги» Теофіпольської селищної ради, старостати, волонтери, просто небайдужі люди.

Тож «Центр соціальної допомоги» напружено працює, радий будь-якій допомозі, особливо від потужних агропідприємств, багато її просто не буває. От днями Теофіпольщину з робочим візитом відвідав перший заступник директора ТОВ «Волочиськ-агро» («Астарта Київ»), депутат Хмельницької обласної ради Сергій Зозуля. Привіз для переселенців 2 тонни цукру, 50 продуктових наборів. Зустрівся з директором Центру Мирославою Майдан, у дружній розмові обговорив подальшу конструктивну співпрацю. Бо ж, навіть якщо війна закінчиться у найкоротші строки, багатьом людям просто немає куди повертатися.

Ось як прокоментувала цю подію Мирослава Валентинівна:

Цього дня Сергій Зозуля побував у Теофіполі в храмі Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України. Разом з благочинним Теофіпольської округи ПЦУ митрофорним протоієреєм отцем Василем Крисаком помолилися за бійців Збройних Сил України, за перемогу над страшним ворогом, за єдність українців у таку лиху годину.

Доречно сказати, що ТОВ «Волочиськ-агро» з початку війни підтримує українську армію – це і 1800 бронежилетів високого класу захисту, і пальне, і гуманітарна допомога. Інакше не може бути.

А.Джус