Надрукувати
Категорія: №18 від 05.05.2022 року
Перегляди: 287

Це про учня третього класу Теофіпольського НВК ЗОШ І ступеня-гімназія Романа Фриза, який віддав для українських військових свій .квадрокоптер. Те, що зробив Рома, вражає, зворушує та ще раз доводить: нікому ніколи не здолати країну, де зростають такі діти.

Дрон Ромі подарував тато Артур Миколайович ще минулого літа, привіз його з Чехії, де був на заробітках. Подарунок цей недешевий, але хлопчик про нього мріяв, тож тато і мама вирішили, що це буде синочку подарунок на день народження, який він мав відсвяткувати 21 січня.

Як так сталося, та чи могло статися інакше, нам розказала мама Юлія Владиславівна  Фриз, заступник директора Теофіпольського центру дитячої творчості:

Дорогий мій захисник!

Я дуже пишаюся тобою. Мене звати Роман Фриз. Я учень третього класу. Я і всі мої рідні дуже вдячні за твою відвагу, честь, патріотизм, сміливість. Я знаю, що тобі дуже тяжко. Тримайся! Від тебе залежить доля нашого народу і дітей України. Хочу подарувати вам свого дрона. Мені привіз його тато з Чехії. Я ним зовсім трішки користувався, але для вас він важніший. Я дуже хвилююся за вас, оскільки ви там, на передовій, проти дуже сильного ворога, але ви тримайтеся, вистоїте! Бажаю тобі і твоїм побратимам повернутися додому живими-здоровими і з перемогою. Я молюся за вас!

Посміхнись! Та будь обережний! Тобі ще про перемогу нам розповідати! Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Героям Слава!

17.04.2022 Теофіполь, Фриз Роман, 8 років

А далі Рома відніс свій дрон та лист до волонтерів в Агенцію місцевого розвитку. Звідти його передали волонтерській групі «Захист. Теофіпольщина», а її керівник Сергій Рудківський вже організував відправлення дрона на південь до одного з бойових підрозділів Збройних Сил України.

Бійці ж, які отримали такий чудовий подарунок, надіслали Ромі відео,в якому дуже дякували хлопчикові, зичили здоров'я, запрошували його до себе, але вже після перемоги. Казали, що такі листи, така підтримка додає їм сил у боротьбі з ворогом, бо вони захищають мирне щасливе майбутнє український дітей.

Каже мама, що Рома, отримавши це звернення, був здивований, він пишався, у нього світилися очі. І він вирішив продовжувати підтримувати українських бійців. Збирає гроші, аби купити десять повербанків – пристроїв для зарядження телефонів, іншої техніки. Адже там, на фронті, в окопах, немає джерел живлення, тому він хоче допомогти їм таким чином. Щоб вони завжди були на зв'язку.

Галина Тебенько