Надрукувати
Категорія: №16 від 21.04.2022 року
Перегляди: 319

21 квітня, 57 день російської агресії проти України. Підрозділи Збройних Сил України дають рішучу відсіч оскаженілому ворогу, відстоюють свої позиції, крок за кроком звільняють українську землю від окупантів. Але ворог на сході країни, де вирішується доля війни, вп'ятеро перевищує чисельність українських захисників. Тож ситуація залишається ще дуже складною – у всіх на устах Маріуполь, Харків, Ізюм, Попасна, Лисичанськ, Миколаїв, про визволення від «освободітєлєй» благають жителі Херсонської та Запорізької областей.

А в Теофіпольській громаді триває гуманітарний фронт на підтримку Збройних Сил України. Тисячі людей об'єдналися в єдиному пориві – надати українським військовим смачну, ситну їжу, продукти довготривалого зберігання, медикаменти, а кому і бронежилети та інше спорядження. Ми вже писали про те, як одним з центрів волонтерського руху стала Воронівецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, де збирали продукти, готували тушонку, сухе печиво, снікерси та відправляли через інші волонтерські групи все нашим бійцям. Ця велика, кропітка робота продовжується, трудяться вчителі, працівники школи, дитячого садочка, сільські господині. Ось що нам розповіла координатор цього руху, заступник директора з навчально-виховної роботи Ніна Пилипчук:

Активно почав діяти нещодавно створений Гуманітарний штаб Теофіпольщини.

А один із засновників Гуманітарного штабу Теофіпольщини комерційний директор ТОВ «Подільське» Андрій Петринюк посприяв доставці від Володимира Мосейка з Тернополя великого вантажу з гуманітарною допомогою. Є тут добротні речі – жіночий, чоловічий, дитячий одяг. Частину гуманітарки вже доставили у Шибену, Гаврилівку, речі будуть доставлені у кожне село – для багатодітних сімей, малозабезпечених людей, переселенців.

Тож гуманітарний фронт на Теофіпольщині триває. Всі, хто до цього причетний, прагнуть одного – аби скоріш закінчилася ця війна, наступив мир, наступила перемога. І  так буде. Україна переможе.

Галина Тебенько