Надрукувати
Категорія: № 8 від 24.02.2022 року
Перегляди: 266

Не забуваймо

20 лютого Україна відзначила День Героїв Небесної Сотні. Минуло вже 8 років, коли у Києві, на Майдані Незалежності та вулиці Грушевського відбулося масове вбивство беззбройних мітингувальників, учасників Революції Гідності. Злочинні дії тодішнього президента Віктора Януковича та його високопосадовців призвели до загибелі більше сотні людей, поранення кількох сотень учасників протестів.
У кривавому протистоянні загинули і правоохоронці. 20 лютого, у день жалоби від кулі снайпера загинув наш земляк Микола Миколайович Симисюк з Троянівки. Страшне горе прийшло в родину добрих, трудящих людей Марії Трохимівни та Миколи Івановича Симисюків. Бо виростили вони хорошого сина, розумного, доброго, працьовитого, ніхто про нього не сказав поганого слова. Коля закінчив Строковецьку дев’ятирічку, навчався у Хмельницькій МАУП, пішов в армію, служив у прикордонних військах. Далі працював у Києві інженером на ремонтно-механічному заводі, заочно здобував вищу освіту в Подільській Аграрно-Технічній Академії. Останні шість років служив у Київському «Беркуті». Був щирим, доброзичливим, радів життю, збирався одружуватися.


Щороку, 20 лютого, у Троянівку на могилу Миколи Симисюка приїздять правоохоронці – працівники Теофіпольського районного відділення міліції, тепер Теофіпольського сектору по-ліцейської діяльності № 2 Хмельницького районного управління Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області (на фото). Аби вшанувати пам’ять товариша, підтримати його батьків. Адже у трагедії, яка відбулася у лютому 2014 року, винна влада, яка за будь яких обставин повинна була не допустити кровопролиття, лише мирним шляхом розв’язати протистояння. А спецпідрозділи завжди будуть, при будь-якій владі, і саме вони мають стояти на сторожі прав та свобод громадян, адже Україна – демократична держава.

А.Джус