Погода

22 грудня в  Україні  відзначається  День енергетика

Уявити себе без електричної енергії вже просто неможливо, адже справедливо можна стверджувати,  що енергетична галузь є провідною в економіці держави, а відтак – області, району, територіальної громади. 

 

Виконують надважливе завдання

То ж напередодні Дня енергетика знову спілкуємося з директором Теофіпольського району електричних мереж (РЕМ)АТ «Хмельницькобленерго» Василем Борболюком. Адже саме від працівників РЕМу, від їх сумлінності, професійності, відповідальності залежить стабільна та ефективна робота суб’єктів господарювання Теофіпольщини – промислових підприємств, агропідприємств, закладів соціальної сфери, приватних підприємств, від них залежимо і ми, побутові споживачі. Бо є світло, є життя, є тепло, блага цивілізації.
- Дійсно, - каже Василь Миколайович, - ми виконуємо надважливе завдання – забезпечуємо безперебійне постачання електроенергії до 440 юридичних осіб та 990 побутових споживачів Теофіпольської громади, обслуговуємо 950 кілометрів електроліній, 229 трансформаторних підстанцій.

З річними завданнями по капітальному ремонту та технічному обслуговуванню ліній електропередач ми вже справилися. Радіємо, що за кошти державної інвестиційної програми ми встановили дві роздільних трансформаторних підстанцій у Кривовільці та Волиці. Адже тут споживачі потерпали від малої напруги струму, перебоїв у постачанні електроенергії. Тепер ситуація змінилася на краще. Виконали ми і річний план з обрізування гілок дерев, які на трасах межують з електролініями. Хоч, треба визнати, це залишається проблемою, як на трасах, так і в населених пунктах. Тому що зрізати аварійні дерева на дорогах, які межують з лініями електропередач, мають право лише власники земельних ділянок, тобто, Теофіпольський райавтодор та Теофіпольська селищна рада. Хотілося, щоб у цьому плані у нас була більша співпраця з селищною радою, з сільськими старостами, адже до розчищення гілок,зрізування дерев на своїх садибах треба залучати і жителів громади.
Повідомив директор і гарну новину: за підсумками 10 місяців 2021 року Теофіпольський РЕМ посідає перше місце серед 21 РЕМ Хмельницької області. При тому що рейтингові показники є досить серйозними – розподіл електроенергії, експлуатація мереж, стан охорони праці. То ж є надія, що за підсумками 2021 року Теофіпольський РЕМ знову, вшосте поспіль, посяде перше місце в області.
- На сьогодні, - продовжує, - ми повністю готові до роботи в зимовий період, маємо запаси пального, наша техніка готова до роботи в надзвичайних умовах. Наші працівники забезпечені спецодягом, взуттям, засобами безпеки та індивідуального захисту. До речі, весь наш трудовий колектив, а це 64 людей, вакцинований. От якби нас ще забезпечили снігоходом, аби під час зимової негоди наші працівники змогли вільно дістатися до електроліній.
Розмовляли ми і про те, щоб, зважаючи на карантинні обмеження, побутові споживачі активніше використовували сервіси дистанційного обліку електроенергії та розрахунку за спожиту електроенергію. Адже поки що лише 13 % побутових споживачів користуються електронним форматом.
- Добрі слова у переддень нашого професійного свята, - додає Василь Миколайович, - хочу сказати про працівників нашого підприємства. Це прекрасний, згуртований колектив, де абсолютно немає і не може бути порушень трудової дисципліни. До нашого свята грамотами АТ «Хмельницькобленерго» будуть нагороджені контролер Микола Братюк, електромонтер Віктор Цибуля, а на Дошку пошани АТ «Хмельницькобленерго» буде занесений заступник директора Віктор Куц. Щиро вітаю весь наш трудовий колектив з Днем енергетика, зичу міцного здоров’я, радості, достатку, всього найкращого. Бажаю добра, тепла та родинного затишку нашим ветеранам. А ми і надалі будемо день і ніч на посту, будемо забезпечувати безперебійне транспортування електроенергії до наших споживачів.
Галина Тебенько