Надрукувати
Категорія: № 50 від 9.12.2021 року
Перегляди: 335

Людина починається з добра

Чудовий захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю та Міжнародного дня волонтера організували минулої п’ятниці члени клубу «Скарбниця», який діє при Теофіпольському центрі культури та дозвілля, відокремлений підрозділ ветеранів України Теофіпольської територіальної громади, Товариство Червоного Хреста та громадська організація «Щит та меч». Благословив цей захід благочинний Теофіполського округу Православної церкви України отець Василь Крисак.


Звичайно, важко було втілити задумане у зв’язку з карантинними обмеженнями, але, дотримуючись необхідних правил, на захід прийшло чимало людей золотого віку, людей з добрим і щирим серцем, які складають актив, які творять багато добрих, корисних, милосердних справ, тобто людей, яких називають волонтерами. А надав їм приміщення постійний благодійник, волонтер, людина щирої душі і серця Олександр Яремчук. Ведуча цього заходу Валентина Романович, голова громадської організації Товариства Червоного Хреста, господиня «Скарбниці», до речі, вона й автор сценарію цього зібрання, щиро подякувала всім, хто віддає себе шляхетній, самовідданій і безкорисливій справі, розповіла про ті добрі справи, які зроблено цими людьми, особливо по забезпеченню наших воїнів на Сході медикаментами, одягом, продуктами харчування, військовим спорядженням, коротко розповіла про історію волонтерства.


Слова вдячності на адресу людей, які присвятили себе цій благородній справі, звучали і з вуст голови відокремленого підрозділу ветеранів України Теофіпольської територіальної громади Володимира Кобери, голови громадської організації «Єдиний щит» Анатолія Стучинського, заступника голови громадської організації волонтерського руху Теофіпольщини «Патріот» Михайла Параїла, волонтерів Олександра Колєс-ніка, Вадима Ништа, Віктора Мовчана та інших.
Ще один приємний момент – Володимир Кобера вручив багатьом присутнім волонтерам Подяки за активну громадську позицію і високий патріотизм, значний внесок у підвищення обороноздатності держави, підтримку бойового духу захисників України, надання матеріально-технічної допомоги складу оперативно-маневреної групи вій-ськової частини А 1225 від її керівництва.
Скільки теплих слів було мовлено цього дня на адресу тих, хто спішить робити людям добро, нічого не вимагаючи взамін! А ще для них звучали пісні, вірші, а Олександр Яремчук пригостив усіх смачним обідом.
Тепло стає на душі від того, що живе у нас чимало людей, які готові на самопожертви, які вміють і творять добро, які не забувають про ближнього. Дай, Боже, їм доброго здоров’я на довгі роки, хай тільки збільшується добро у їхніх серцях, хай не втомлюються вони ділитися ним із тими, хто поруч.
Хочеться нині віддати належне тим, хто організував цей захід, людям неспокійної душі і серця, які самі не «сплять» і не дають цього робити іншим, особливо людям золотого віку. Це Валентина Романович, Анатолій Стучинський, Володимир Кобера, Андрій Рудюк.
Дай, Боже, і надалі їм сили та здоров’я творити добро, робити людей щасливими.
Л. Білявська