Надрукувати
Категорія: № 49 від 2.12.2021 року
Перегляди: 368

Хочеться вірити, що буде краще

Староста Лідихівського старостинського округу Антоніна Гуменюк працює в місцевому самоврядуванні вже 30 років. З 1991 року, коли від Лідихівської сільської ради відокремили Турівку і Червону Дубину та утворилася Турівська сільська рада. 15 років працювала бухгалтером Турівської сільської ради, 9 років – секретарем, останнє скликання (2015-2020) була Турівським сільським головою.
- Напевне, на моїй долі було так написано, - каже, - працювати з людьми, на громаду, пройти всі щаблі, отримати різноманітні знання. Це дуже відповідальна робота, повна завантаженість, бо ніхто тебе не питає, що в тебе на душі, що в тебе вдома, а на роботі треба бути, допомагати людям, вирішувати їх проблеми, співпрацювати з державними установами.

При цьому завжди бути справедливою, доброзичливою, милосердною, а коли треба, то і рішучою та жорсткою. Бо ситуації бувають всякі, та й люди також є всякі. Та для мене головним завжди було прагнення об’єднати громаду, згуртувати її задля спільних громадських справ, сформувати відчуття причетності кожного жителя до стану справ у громаді. Звісно, треба, щоб були кошти, це важлива умова, без грошей мало що буде. Хочу сказати, що впродовж цих майже 30 років фінансування завжди було, коли більше, коли менше, можна було щось зробити. Ми зберегли існуючу інфраструктуру і в Турівці, і в Червоній Дубині, виділяли кошти на підтримку школи, дитячого садка, фельдшерських пунктів, закладів культури. Тобто, працювали на громаду, на її розквіт.
Тепер Антоніна Іванівна трудиться старостою, у Лідихівський старостинський округ входять Турівка, Червона Дубина, Лідихівка, Заруддя, Строки та Троянівка.
- Дуже хочеться вірити, - продовжує, - що таки справді буде краще, перший рік воно завжди ще непросто, складно. Я ж так само разом з діловодами Тетяною Чорненькою та Русланою Єременко, досвідченими працівниками місцевого самоврядування, веду прийом людей, надаю консультації, намагаюся допомогти вирішити їх проблеми. Два дні я веду прийом у Лідихівці, також при потребі виїжджаю у Заруддя, Строки та Троянівку. Скрізь щось виникає, ще ж треба організовувати людей на розчищення кладовищ, вулиць, бо за нас це ніхто не зробить. Сподіваюся, що з бюджету селищної ради будуть виділятися кошти на розвиток нашого округу, що будуть підтримуватися заклади соціальної сфери, які ще залишилися.
Напередодні Дня місцевого самоврядування Антоніна Іванівна щиро вітає своїх колишніх колег, голів сільських та селищних рад зі святом. Бо ж 30 років, плече в плече служили людям, чого тільки не пережили, скільки виборів, скільки змін місцевої влади. Зичить усім міцного здоров’я, добра та любові, миру та спокою на душі, віри у те, що в Україні будуть запроваджені європейські стандарти місцевого самоврядування – коли в кожному селі будуть створені умови для комфортного проживання людей, коли насправді саме люди будуть найбільшою цінністю держави.
А.Джус