Надрукувати
Категорія: № 40 від 07.10.2021 року
Перегляди: 358

В Україні з 4 жовтня по 31 грудня триватиме осінній призов громадян на строкову військову службу. Це громадяни 2003 року народження, а також ті, які народилися у 1994-2002 роках. Тож у понеділок, 4 жовтня, у 8-ому відділі Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишньому Теофіпольському райвійськкоматі) з нагоди відправки першої партії новобранців відбулися урочисті проводи. Цього дня пішли служити до війська Руслан Чорнобай та Петро Грига зі Святця, Віктор Шершун з Новоставець, Едуард Омелянчук з Теофіполя, Сергій Рожук з Коров'єго.

Вже стало традицією, що участь в урочистих проводах бере участь благочиний Теофіпольського округу Православної Церкви України, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці, митрофорний протоієрей отець Василь Крисак. Бо як відправити юнаків на службу в Збройних Силах України без Божого благословення? Тож завжди знаходить час, аби проказати напутню промову, щиро помолитися, укріпити дух майбутніх захисників Батьківщини.

Знову отець наголосив, що захист рідної Вітчизни – це священний обов'язок кожного громадянина нашої держави, що бути воїном, захисником – це почесне право. Особливо тепер, коли Україна бореться за свою Незалежність, коли на Сході країни йде справжня російсько-українська війна, коли українські військові боронять рідну землю від російських окупантів. Тож побажав отець Василь хлопцям доброї служби, надійних товаришів, справедливих командирів. Проказав молитву, свяченою водою благословив новобранців. Дав настанову – молитися, дотримуватися Божих заповідей.

Також участь у проводах взяли Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев та начальник 8-ого відділу підполковник Василь Кубін. Привітали хлопців, подякували за громадянську позицію, за свідомий вибір, побажали бути дисциплінованими, оволодіти військовими спеціальностями, бути гідними військослужбовцями, захисниками України. Просили не забувати, що вдома на них чекають рідні, то щоб берегли себе.

А.Джус