Надрукувати
Категорія: № 37 від 16.09.2021 року
Перегляди: 381

Примножуймо

наші ліси

У третю неділю вересня в Україні відзначається День працівника лісового господарства. Ліс - ось справжій, живий скарб нашої землі. Зайве нагадувати значення, яке відіграє лісове господарство для економіки держави, як і чинник величезного позитивного природного і екологічного впливу на навколишнє середовище. Ліс - це душа всієї планети. Його раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок, а безконтрольна вирубка лісу несе в собі значні проблеми, які можуть торкнутися практично всіх.
Люди, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, давно і справедливо заслуговують глибокої поваги і високого авторитету. 
У Теофіпольській громаді лісову галузь представляє комунальне підприємство «Теофіпольлісвод», Його директором з 24 липня цього року призначений Юрій Мельник, до цього був Гаврилівським сільським старостою. Тож розмовляємо з ним про робочі будні господарства.


Розкажіть, над виконанням яких завдань працює зараз працює підприємство?
- Головне завдання КП «Теофіпольлісвод» - це раціональне використання лісового фонду громади, його відтворення та збереження. Наш лісовий масив складає 970 гектарів, розпочинаємо проводити інвентаризацію земельних ділянок, це дуже важлива робота. Наразі проводимо санітарно-вибіркову рубку, розчищаємо лісові масиви від буреломів та самоповалів. Адже беремо участь у тендері на постачання дров закладам освіти, будемо продавати дрова й іншим організаціям та установам. Будемо заготовлювати дрова на законних підставах, згідно лісорубних квитків. Всього ж нам на опалювальний сезон потрібно заготовити 2,5 тисячі кубометрів дров. У жовтні плануємо провести осіннє насадження на підготовлених ділянках. Сподіваємося на добру погоду, що буде тепло та підуть дощі, щоб наші саджанці прийнялися.
Хто зараз працює на підприємстві?
- Штат підприємства будемо збільшувати, адже заготівля дров – це важка фізична робота, будемо створювати бригади з лісорубів, вальників, підсобних працівників. У нас працюють лісничий Василь Климчук, лісники Богдан Коваль, Денис Федоришин, Валерій Музика, завгосп Роман Лукашук, це досвідчені, добросовісні люди.
Який фінансовий стан підприємства, його матеріально-технічна база?
Фінансовий стан бажає кращого, на жаль, є борги по заробітній платі, дещо напружена ситуація зі сплати податків. Та надіюся, що піде реалізація продукції і фінансовий стан покращиться. Що ж до матеріально-технічної бази, то нещодавно закупили хороші бензопили, для нас це дуже важливо, це наш основний інструмент. Сподіваємося, що на сесії селищної ради 24 вересня нам виділять кошти для закупівлі трактора з причепом, аби ми мали свій транспорт для вивезення дров, тобто знизили затрати.


Що хочете побажати трудівникам підприємства у переддень професійного свята?
- Щиро вітаю працівників «Теофіпольлісводу» з Днем працівника лісу, зичу доброго здоров’я, мужності, витривалості, сімейного щастя та всього найкращого. Хай в Україні настане мир, хай ростуть-зеленіють ліси, хай кожний житель нашої громади дбає про лісовий фонд Теофіпольщини!
А.Джус