Надрукувати
Категорія: № 36 від 9.09.2021 року
Перегляди: 353

П’ять років


пліч-о-пліч з людьми

Такою була тема круглого столу, яку присвятили п’ятій річниці відкриття відділу «Теофіпольське бюро правової допомоги» Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Фахівчині Теофіпольського бюро правової допомоги Оксана Біла та Ірина Савчук, за участі волонтера БПД Лілії Яковчук, представників партнерів - Центру надання соціальних послуг, служби у справах дітей, ЦНАП, сектору пробації, а також юридичного відділу Теофіпольської селищної ради підбили підсумки за 5 років діяльності бюро правової допомоги на Теофіпольщині. На захід запросили і тих, хто працював бюро раніше.
Ось кілька фактів роботи вищезгаданого бюро. З 1 вересня 2016 року до бюро звернулося понад 5 тисяч клієнтів, які отримали юридичні консультації щодо вирішення своїх складнощів у правовий спосіб. З них майже 5 тисяч громадян звернулося за отриманням первинної правової допомоги та близько 300 громадян за отриманням вторинної правової допомоги. По статистиці більшість звернень від жінок, також є звернення від чоловіків та дітей. За віковою категорією переважають громадяни віком від 35 до 60 років.


Громадяни звертаються з різних правових питань, найактуальніші стосуються соціального забезпечення, цивільного, сімейного, земельного, адміністративного та спадкового права.
Фахівцями бюро організовано та проведено близько 400 заходів для різноцільової аудиторії. Правопросвітницьку роботу, як і інші види діяльності, фахівці бюро здійснюють разом з партнерськими установами та організаціями, кількість яких щороку збільшується.
Пріоритетом бюро правової допомоги були, є і будуть захист прав людини, забезпечення доступу до правосуддя соціально незахищених верств населення, а також сприяння підвищенню рівня правової культури та правової обізнаності громадян.
Щира вдячніть Людмилі Кобері, Тетяні Віркун, Аллі Казюк, Михайлу Бегешу, Мирославі Майдан за роботу та розвиток відділу “Теофіпольське бюро правової допомоги” Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД.
Нагадуємо, що отримати правову допомогу можна особисто, звернувшись до нашого бюро за адресою: смт.Теофіполь, вул.Б. Хмельницького, 9, та за тел.38(044) 2-02-03, 2-02-31.
У зв’язку з карантинними обмеженнями запрацювали канали дистанційного зв’язку: фейсбук, вайбер, телеграм, інстаграм.
Оксана Біла, начальник відділу «Теофіпольське бюро правової допомоги» Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги