Надрукувати
Категорія: № 35 від 2.09.2021 року
Перегляди: 356

Освіта Теофіпольщини -


на старті

Безперечно, 2021 рік увійде в історію Теофіпольської громади, як рік жорстких карантинних заходів в умовах пандемії COVID-19, як рік оптимізації навчальних закладів. Тож у День знань про освітянські справи розмовляємо з начальником відділу освіти, молоді та спорту Теофіпольської селищної ради Майєю Мельник.
Що на сьогодні являє собою освітня мережа громади?
- Станом на 1 вересня 2021 року, тобто на початок 2021/2022 навчального року у мережі закладів освіти Теофіпольської територіальної громади функціонує: 22 заклади дошкільної освіти, 5 є внутрішніми структурними підрозділами закладів загальної середньої освіти, якими у новому навчальному році планується охопити близько 799 дитини; 22 заклади загальної середньої освіти (12 шкіл І-ІІІ ст., 7 гімназій, 3 початкових школи), де освітнім процесом буде охоплено 2894 дітей; інклюзивним навчанням охоплено 14 дітей ( ЗЗСО – 11 дітей, ЗДО -3); 2 заклади позашкільної освіти, які нараховують 1100 вихованців: Центр дитячої творчості – 600 вихованців, ДЮСШ – 500 дітей. У зв’язку з відсутністю дітей призупинено освітній процес з 1 вересня 2021 року у Карабіївській, Колісецькій, Колковецькій, Кузьминецькій, Михнівскій, Михиринецькій, Строковецькій, Мар’янівській початкових школах та Строковецькому закладу дошкільної освіти. Початкові школи залишилися у Великому Лазучині та Бережинцях.


Як сьогодні було організоване підвезення учнів та вчителів шкіл, які були оптимізовані або припинили свою діяльність?
- Якщо в минулому навчальному році дітей підвозили 11 шкільних автобусів, то сьогодні на маршрути вийшли 14, один був у нас в резерві, два ми капітально відремонтували. Але на деяких маршрутах доводилося робити по два рейси, та це явище тимчасове, адже до кінця вересня ми маємо отримати три нових сучасних автобуси.
Як трудовлаштовані вчителі оптимізованих та призупинених шкіл?
- Ми забезпечили вчителів роботою згідно поданих заяв, частина вчителів вийшли на пенсію по вислузі років, стали на облік у центр зайнятості. Отож, вчителі Мар’янівської школи трудовлаштовані у Воронівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Михнівської – у Теофіпольському НВК ЗОШ І ступеня-гімназія, Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Строковецької – у Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Волицькій та Коров’єнській гімназіях, Карабіївської та Великолазучинської – у Теофіпольському НВК ЗОШ І ступеня-гімназія, Михиринецької – у Базалійській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бережинецької та Кузьминецької – у Поляхівському НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів-колегіум, Колісецької – Шибенській та Воронівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Колковецької – у Волиця-Полівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Теофіпольській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1. Всі мають майже повне навантаження, це години, класне керівництво та гурткова робота. МИ дуже старалися та зробили майже неможливе.
Дякую, Майє Олександрівно, за інформацію. Будемо продовжувати спілкуватися з вами у наступних номерах газети – чи зручно, комфортно навчатися дітям в інших школах, про готовність закладів освіти до нового опалювального сезону, до чого приведе запровадження фінансової автономії закладів освіти.
Галина Тебенько